Jeugdrecht

Jeugdrecht

Soms komen kinderen in aanraking met het recht. Bijvoorbeeld met het civiele recht door een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. Maar een minderjarige kan ook verdacht worden van betrokkenheid bij een strafbaar feit en daardoor in aanraking komen met het strafrecht.

Advocatenkantoor Maliepaard is gespecialiseerd in het bijstaan van jeugdigen op het gebied van het civiel recht en het strafrecht. Vanwege deze specialisatie wijst de rechtbank Midden-Nederland mij als advocaat toe aan minderjarigen die recht hebben op juridische bijstand.

Het komt regelmatig voor dat een minderjarige die in aanraking komt met het strafrecht daardoor tevens te maken krijgt met het civiele recht. Omdat ik kennis van beide rechtsgebieden heb, kan ik de minderjarige in alle juridische procedures bijstaan. Hierdoor kan ik de rechtbank een totaalbeeld van de minderjarige geven en kan de minderjarige met al zijn of haar vragen bij mij terecht.

Ten behoeve van deze specialisatie ben ik aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten, de VNJA.

Heeft u hulp nodig op het gebied van jeugdrecht? Ik sta u en uw kind graag bij. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op.