Mr. Rianne M. Maliepaard

Advocaat mr. Rianne M. Maliepaard

Rianne Maliepaard VleutenIn oktober 2008 heb ik Advocatenkantoor Maliepaard in Utrecht-Leidsche Rijn / Vleuten-De Meern opgericht. Ik volgde de studie Nederlands Recht ook hier, aan de Universiteit van Utrecht. Na een functie bij de strafrechtsector van het Gerechtshof te Amsterdam ben ik in 2005 beëdigd als advocaat.

Gespecialiseerd in personen- en familierecht, strafrecht en jeugdrecht

Het Nederlands Recht kent verschillende rechtsgebieden. Het kost (te) veel tijd om de kennis over al deze rechtsgebieden up-to-date te houden. Ik vind het belangrijk om mijn kennis op peil te houden en daarom heb ik ervoor gekozen om mij te specialiseren in de rechtsgebieden die ik het meest interessant en boeiend vind: personen- en familierecht en strafrecht incl. jeugdrecht.

Mediator

Behalve als advocaat treed ik ook op als mediator. Ik vind mediation een verfrissende en prettige aanpak van conflictoplossing, zeker als partijen in de toekomst met elkaar verder moeten, zoals bijvoorbeeld ouders van minderjarige kinderen. Deze aanpak kan echter alleen succes hebben als beide partijen openstaan voor een gezamenlijke oplossing. Mocht dit niets voor u zijn of weigert de wederpartij medewerking, dan sta ik u graag bij als uw advocaat, waarbij ik uiteraard uw belangen voorop laat staan en deze met verve verdedig.

Betrokken, deskundig en oplossingsgericht

Zeker in het familierecht kunnen emotionele aspecten een grote rol spelen in het ontstaan, maar ook bij de oplossing van uw conflict. Juridische problemen raken u vaak ook persoonlijk. Mijn juridische bijstand kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor uw persoonlijke leven. Ik ben mij zeer bewust van deze verantwoordelijkheid.

Ik zie het als mijn taak om u te helpen om de juridische en emotionele aspecten van de zaak van elkaar te scheiden. Ik informeer u over de juridische mogelijkheden en help u bij het maken van een keuze voor een bepaalde aanpak. U kunt erop rekenen dat ik oog heb voor uw emoties, maar dat ik bovenal uw juridisch belang in het oog houd. Van cliënten hoor ik vaak dat zij deze werkwijze als duidelijk ervaren en daardoor achteraf tevreden kunnen terugkijken op het proces en de keuzes die zijn gemaakt.

Ik probeer uw zaak in overleg met de wederpartij op te lossen, maar mocht een oplossing ‘in onderling overleg’ niet tot de mogelijkheden behoren, dan zal ik uw belangen met verve verdedigen in een gerechtelijke procedure.

Heeft u juridische hulp nodig?

Ik sta u graag bij! Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Aangesloten bij / erkend door: