Echtscheiding

Echtscheiding

Een echtscheiding wordt officieel uitgesproken door de rechtbank. De wet bepaalt dat een verzoek tot echtscheiding door een advocaat bij de rechtbank moet worden ingediend. Als u enkel wilt dat uw echtscheiding wordt uitgesproken, dan is dat alles wat u van uw advocaat in uw echtscheidingszaak verlangt.

De kans is echter groot dat u ook hulp nodig heeft bij het regelen van andere zaken rondom de echtscheiding, zoals de verdeling van de zorg voor uw kinderen (omgangsregeling), het bepalen van een bedrag aan kinderalimentatie of partneralimentatie, het opstellen van een (verplicht) ouderschapsplan, de verdeling van de huwelijksgemeenschap (echtelijke woning, gemeenschappelijke boedel, schulden en vermogen) of de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden.

Misschien zijn u en uw toekomstige ex-partner het over enkele van de aspecten die geregeld moeten worden wel eens en over andere aspecten niet. Of misschien wilt u gezamenlijk een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank, waarbij u de rechtbank vraagt om de afspraken die in onderling overleg gemaakt zijn vast te leggen in een echtscheidingsbeschikking.

In al deze verschillende situaties kan ik u juridisch bijstaan. Samen met u zoek ik naar de beste oplossing. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op.